Блог с информация за Безплатното Обучение с Ваучери

“Аз Мога Повече” и история на готварството

За Курса по Готварство и “Аз Мога Повече”

По-голямата част от хората са готвили поне веднъж в живота си. Но колко от Вас са се запитвали как точно се е появило готварството? Как на човека му е хрумнало това?

В курса по Готварство по “Аз Мога Повече” ще се научите да приготвяте вкусни ястия и ще се сдобиете с професия, благодарение на Ваучерите за Безплатно Обучение, които предлага Агенция по Заетостта по схема “Аз Мога Повече”.

Но преди това, ето едно кратко въведение:

Готварство се нарича изкуството да приготвяш храна за консумация. Чрез готварството се прави топлинна обработка на храната с цел да се промени нейният вкус, изглед, структура и хранителни качества. Съществува и друго определение, наречено кулинария, но тя не е свързана просто с някакво смесване на продукти, кулинарията е издигната до степен на изкуство.

Кулинарията е свързана с епохата и културата, в която се практикува. Освен това тя еволюира заедно с техниката и науката.

Безплатно Обучение по схема Аз Мога ПовечеБлагодарение на еволюцията, в днешно време приготвянето, съхранението и транспортирането на храната е много по-лесно. Това премахва рамките на ограниченията и традиционните ястия за дадена страна, могат да се превърнат в световно известни и да се приготвят по целия свят! Едни от най-разпространените национални кухни са Мексиканската, Китайската, Японската и Италианската.

В днешно време, освен на хранително-вкусовите качества, все повече се държи и на естетическия вид на ястията.

Едни от основните тънкости при приготвянето на вкусно ястие са  разнообразно и здравословно меню, съобразено със случая, както и с желанието, и най-вече с възможностите на домакинството, което се грижи за приготвянето на храната. Друга важна част е планирането на дейностите за обработката и готвенето на храната. От най-голямо значение е подходящото съчетание на подправките и вкусовете, а също и комбинирането с други ястия и напитки. Освен всичко това, приготвянето, гарнирането и сервирането трябва да бъде естетично направено.

Курсът по Готварство по “Аз Мога Повече” ще Ви помогне да научите как да готвите вкусни с естетически добър вид ястия.

Ако вече сте кандидатствали по “Аз Мога Повече” и сте получили своето Уведомление от Бюрото по Труда, можете да се запишете за Готварски Курс при нас.

Ако сте пропуснали срока за кандидатстване по схема “Аз Мога Повече”, можете да се абонирате за нашия безплатен информационен бюлетин, за да Ви информираме веднага щом има нов прием на документи.

За записване и въпроси относно “Аз Мога Повече”, можете да се свържете с нас:

Тел: 0700 13 005 (за цялата страна)

Globul: 0896 844 164

Mtel: 0888 809 107

Vivacom: 0879 363 293

Адрес: гр. София, ул. Странджа 62

Информационен бюлетин и други контакти за запитвания относно схемата на Агенция по Заетостта “Аз Мога Повече”.

За нас:

Изоблок ЕООД е одобрен и лицензиран Доставчик на Обучение, който организира присъствени и дистанционни курсове по “Аз Мога Повече” – програма, част от Оперативна програма “Развитие на Човешките Ресурси”.

Всички курсове, които предлагаме по схема “Аз Мога Повече”, можете да разгледате в сайта ни: http://e-obuchenie.bg

 

Оценете публикацията
Edno23 Svejo Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks

, , , , , , ,

Вашият коментар