Блог с информация за Безплатното Обучение с Ваучери

Adobe Illustrator – Как да направите снимка на 3D дигитален часовник (Аз Мога Повече)

Аз Мога Повече 2013 – Курс по Дигитални Компетенции

Adobe Illustrator – част от обучението по Дигитални Компетенции

Можете да се обучавате по схема Аз Мога Повече безплатно за курс по Adobe Illustrator, стига при приема октомври-ноември 2012г да сте кандидатствали за курс по Дигитални Компетенции по “Аз мога повече“.

Изоблок ЕООД е одобрен и лицензиран Доставчик на Обучение, който предлага Безплатен курс по Дигитални Компетенции – Adobe Illustrator. Обучението е с продължителнот 45 и се предлага в Дистанционна форма по “Аз Мога Повече 2013“.

В обучението по Аз Мога Повече 2013 е включено изучаването на основни техники и инструменти за работа с програмата, а в този урок ще Ви покажем как сами да създадете от нулата стилен 3D дигитален часовник – снимка.

При успешно изпълнение на стъпките, ще поучите следния резултат:

Стилен 3D дигитален часовник

 Стъпка 1: Да започваме

Отворете нов документ в Adobe Illustrator и настройте цветния режим (color mode) на RGB. След това изберете правоъгълник - Rectangle Tool (M) и начертайте правоъгълник със широчина 346 pt и височина 237 pt.

Доставчици на обучение - урок

Докато правоъгълникът е все още избран, направете ъглите заоблени (20 pt) като отидете на Effect > Stylize > Rounded Corners

Доставчици по схема Аз Мога 2013

Стъпка 2: Лесен начин за създаване на заоблени ъгли

Вече имате заоблени ъгли, които можете да разширите, отивайки в Object > Expand Appearance – това ще премахне стила.

Изберете Rounded corner shape и приложете Offset Path върху него. За да го направите, отидете на Object > Path > Offset Path и въведете отрицателно число (-25pt). Това пропорционално ще свие правоъгълника.

Доставчици на обучение

След като сте готови, разгрупирайте двете форми (Cmd/Ctrl + Shift + G), изберете по-малък вътрешен правоъгълник и приложете пак ефекта със заоблянето с радиус от 5 5 pt.

След това разширете външния вид отново (Object> Expand Appearance).

Стъпка 3: Създайте рамка

Вече имаме два правоъгълника със заоблени ъгли (като единия е по-малък от другия), които можем да запълним с черен цвят. Това е рамката (или по-скоро базисната фигура) за дигиталния часовник: по-голямата фигура е рамката, а по-малката е циферблата.

Доставчици - Аз мога 2013

Стъпка 4: Добавяне на отражения

Нека създадем няколко прости форми с Pen Tool (P) с които можете да създадете 3D изглед. За целта, изберете Pen Tool (P) и направете подобна форма за върха от лявата страна на рамката. Оставете малко разстояние между заобления връх и не припокривайте със страната на циферблата.

Попълнете формата с черен/сив линеен градиент чрез Gradient Tool (G), ориентиран вертикално. Градиента да е към върха и да се смеси с черния цвят на рамката към дъното. Формата ще изглежда скосена навън.Доставчици 2013

Създайте подобна форма и за горната част на рамката и й задайте линее градиент.

Доставчик на Обучение

Направете такава форма и за долната част на рамката. Както виждате, нашия часовник започва да придобива форма.

ЦПО

За ъглите създайте малки полу-заоблени форми и ги запълнете.

Доставчици на Обучение

А тази форма е за долния десен ъгъл.

Център за професионално обучение

Фигурата за горният десен ъгъл.

Доставчици - Аз Мога Повече 2013

Това е нашия дигитален часовник до този момент с всички градиенти.

Агенция по Заетостта

Стъпка 5 : Добавяне на информация

Копирайте вътрешната горна част на правоъгълника (Cmd/Ctrl + C) и след това използвайте Paste (Cmd/Ctrl + F) в предната команда.

Изрежете голяма част от горната страна – можете да го направите чрез Eraser Tool (Shift + E) или ножиците Tool (C). След това я запълнете с тъмен към светъл тиков цвят.

Аз Мога Повече 2013

Стъпка 6: Създаване на фон за циферблата

 

Оценете публикацията
Edno23 Svejo Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks

, , , ,

Вашият коментар