Блог с информация за Безплатното Обучение с Ваучери

Какви са инструментите на Adobe Photoshop?

Инструментите, които се учат в курсове по Adobe Photoshop

Основните инструменти на Фотошоп и какво правят те

В случай, че сте решили да се развивате в областта на графичния дизайн, бихте могли да се възползвате от безплатните онлайн обучения по Photoshop организирани от схемата Аз мога повече и центровете за професионална квалификация.

Фотошоп е популярна програма за редактиране на цифрови изображения. Тя е част от софтуерния пакет Creative Suite на компанията Adobe. Photoshop включва много допълнителни функции за манипулиране на изображения, но основните от тях покриват най-честите нужди на потребителите. Toolbox е менюто, в което са разположени отделните инструменти. Всеки един от тях обслужва конкретна цел.

Marquee Tools

Инструментът за селектиране на Adobe Photoshop избира част на изображението и го разполага в предварително определена форма. Кутията с инструменти съдържа кръгли, овални и правоъгълни инструменти за селектиране.

Move Tool

Инструментът за преместване наподобява стандартния курсор на мишката. С негова помощ потребителите на Adobe Photoshop могат да движат определена част от изображението или част от даден слой във всички посоки.

Lasso Tools

Ласо инструментите са полезни за селектиране на неправилна форма на част от изображението. Стандартният ласо инструмент позволява на потребителя да очертае избрана част от изображението, докато полигон ласо инструментът създава поредица от прави линии, които да обиколят определен детайл.

Crop and Slice Tools

Инструментите за рязане и разделяне са полезни за фрагментиране на изображенията. Инструментът Crop променя изображението, като избира правоъгълна област и изтрива всичко извън нея. Инструментът Slice разделя изображението на две отделни парчета.

Brush Tools

Инструментите на Фотошоп, които наподобяват четка, изпълняват различни функции. Четката, която е обозначена с икона на превръзка, ремонтира леко повредени изображения като премахва драскотините, които могат да се получат при сканиране или вече съществуват по повърхността на сканираната снимка. Стандартният инструмент четка създава цифрова картина по повърхността на изображението. Потребителите могат да избират различни размери и форми на четката, както и различни цветове и нива на прозрачност.

Blur Tool

Инструментът за размазване много прилича на четката, но вместо да добавя някакъв цвят към изображението, размива цветовете в избраната област. Това върши работа при омекотяване на контурите на изображението или за минимализиране на възможността от поява на дефекти и недостатъци.

Type Tool

Инструментът за писане, известен също като текстов инструмент, позволява на потребителите да добавят текст към всяко Photoshop изображение. Той създава нов слой, на който може да се пише с помощта на различните шрифтове и стилове.

Eyedropper Tool

Инструментът пипета селектира цвят, когато потребителят кликне върху някой пиксел от фотошоп документа. Полезен е при възпроизвеждане на даден цвят на друго място от изображението.

Zoom Tool

Функцията за мащабиране се намира близо до дъното на кутията с инструменти на Photoshop. Тя прилича на лупа и работи в режим на увеличаване и намаляване на изображението.

Станете част от схемата „Аз мога повече” и нейните електронни обучения по Фотошоп, за да се запознаете с останалите функции на дизайнерската програма. Ние от Изоблок ви очакваме.

Оценете публикацията
Edno23 Svejo Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks

, , ,

Вашият коментар