Блог с информация за Безплатното Обучение с Ваучери

Най-често срещаните трудности при изучаването на английски език

Най-често срещаните грешки и трудности при изучаването на английски език

По време на професионалния си опит в обучението по английски език сме установили най-честите трудности, с които се сблъскват нашите клиенти при изучаването на езика. За това решихме да ви ги представим в тази статия.

За онези, които са отраснали в англоезична среда никак не е трудно да овладеят особеностите на английския език. Но за останалите, които се сблъскват с него за първи път е в сила фактът, че английският е пълен с чудатости и нелогични елементи, които затрудняват ефективното му изучаване. Разбира се, изготвената програма предлага решение за всяка една от срещнатите трудности.

∙ Правопис

За разлика от много други езици, правописната система на английския език може да се окаже доста трудна за научаване. Често фонетиката не е достатъчно полезна, защото думите изписани по подобен начин понякога се произнасят различно една от друга. Освен това много английски думи се произнасят по различен начин в различните части на света (например Англия и Америка). Това още повече усложнява усвояването на произношението на някои думи. Добре е да се поинтересувате кой вариант е включен в дистанционното обучение при доставчика на обучение.

∙ Интонация

В зависимост от интонацията, използвана при определени думи или срички от изреченията в английския език, значението им може да стане коренно различно. Например в изречението „Аз изядох пицата” с интонацията се подсказва дали за говорещият е по-важно какво е направил с пицата, или какво е изял. Това е едно от най-големите препятствия за онези, които се опитват да овладеят тънкостите на езика.

∙ Произношение

Произношението на някои звуци от английския език е друга голяма пречка за всички, за които този език не е роден. Научаването на правилния начин на произношение често става на принципа на пробата и грешката и изисква дълготрайна практика опит. Онлайн обучението по английски включва упражнения за развиване на това умение.

∙ Граматика

Граматиката на английския език може да се окаже доста трудна за научаване. Английската граматика предлага много повече нюанси от някои езици като френски и испански и нейните правила са трудни за овладяване дори от тези, чиито английският език е роден. Много хора например срещат трудности при разбирането на минало и сегашно време и това често води до объркване. Несъмнено най-добрият начин да научите законите на английската граматика е да четете колкото се може повече текстове на английски.

Ако големият брой затруднения от различните области от науката за езика, които носят проблеми при изучаването на английски език не са ви уплашили, можете да потърсите информация за социалната програма Аз мога повече. Така ще разберете как да кандидатствате за безплатно дистанционно езиково обучение и как да откриете вашият център за езиково обучение, участващ в програмата.

Оценете публикацията
Edno23 Svejo Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks

, ,

Вашият коментар