Курс Испански език с ваучер по схемата
Аз Мога Повече 2012 - 2013

 

Дистанционно обучение по Аз Мога Повече

 

Какво ще придобия с обучението по Испански език?

С нашето обучение по Испански език Вие ще придобиете знания покриващи нивата А1, А2 и В1 по Общата Европейска Езикова Рамка.

 

Какво означава Обща Европейска Езикова Рамка (ОЕЕР) ?

Общата Езикова Европейска Рамка определя нивото на владеене на чужд език, като го класифицира в ясно разделени нива.

При завършване на ниво В1 по ОЕЕР :

„Ще можете да разбирате основната мисъл, когато се говори на книжовен език и става дума за познато съдържание (например: работа, училище, свободното време и др.). Да можете да се справяте в ситуации по време на пътувания из страните в които се говори изучавания език. Да можете да се изразявате смислено по познати теми и лични интереси, да говорите за събран опит и събития, да изразявате мнения, да описвате очаквания и цели, както и да се аргументирате накратко и да обяснявате.“Какво представлява езиковото дистанционно обучение с ваучер по системата на Изоблок?

Дистанционно обучение по Испански език на Изоблок е интерактивна система на обучение, разработена за модерния работещ човек, който има ограничено свободно време и е зает през по-голямата част от деня или има нерегламентирано работно време.

Дистанционното обучение се провежда на Вашия комютър, във Вашия дом, когато Вие имте необходимото време.

С дистанционното обучение на Изоблок няма да се налага да пътувате до учебния център два или три пъти в седмицата и да бъдете там до късно вечер. Няма да харчите средства за транспорт и да отсъствате от дома!

За разлика от другите системи за дистанционно обучение, при които трябва да сте на компютъра когато другите курсисти и преподавателя са на линия, с нашата система за дистанционно обучение не е нужно да сте на компютъра в определен час, а можете да си се обучавате когато ви е удобно - късно вечерта или рано сутринта - дори и в обедната почивка на работа. Също така уникално за системата Изоблок, е че Вие ще имате достъп до всички минали уроци през цялото време, което ще Ви дава възможност да си преговаряте или да повторите уроците, които Ви затрудняват колкото пъти сметнете за необходимо.Урокът по Испански език по схемата Аз Мога Повече?

Урокът в дистанционното обучение на Изоблок е съставен от няколко части

 

- Речник на урока - ще Ви запознаем с думите, които предстои да използвате в урока. Добре е да ги препишете на предоставената ви тетрадка за да може преподаването на урока да е разбираемо и ефективно.

- Урок -, ще изгледате видео материал, преподаван от учител, който ще Ви преведе по точките в текущия урок, както са в учебника. Също в този етап на урока ще преминете с помощта на учителя през новите думи, тяхното произношение и специфика.

- Упражнения - преподавателят ще Ви обясни какво трябва да направите и ще ви включи интерактивно упражнение, което Вие ще направите на компютъра като маркирате правилните отговори, избирате правилните връзки между зададените текстове или избирате подходящи продължения на изреченията.

- Урок-упражнение - така-наречените уроци-упражнения са обособени единици с продължителност около 45 минути, чиято цел е да Ви върнат няколко урока назад и да Ви опреснят скоро-преподадените уроци. Тези Уроци-упражнения играят важна роля във възприемането и затвърждаването на вече придобитите знания.

- Тест - Всеки модул завършва със задължителен тест. Тестовете са с дължина съответстваща на периода за който се отнасят. При решаването на тестовете ще получите резултата веднага щом приключите с решаването му, което ще Ви даде добра представа дали имате нужда да преговаряте част от изминалия материал и ако е така - то точно в коя част имате пропуски.

Ще има ли домашна работа?

Ние знаем колко е трудно човек да остане насаме с учебника и да приготви упражненията без напътствия и помощ от никого, за това сме предвидили всички така наречени „домашни работи“ да се изпълняват по време на урока. Така няма да имате ангажимент да мислите за уроците през Вашето свободно време.Необходимо ли е да имам някакво специално оборудване за да се обучавам дистанционно ?

Не. За да се обучавате дистанционно е необходимо само да имате компютър, който има връзка с интернет. Също така е препоръчително да имате слушалки и микрофон, които ще са ви необходими за консултациите на живо един или два пъти в седмицата.Колко време трябва да отделям за обучение, колко често и за колко дълго?

Средната натовареност е 6 до 9 учебни часа на седмица, така имате достатъчно време за възприемане и преговаряне. Обикновенно нашите курсисити са с различно ниво на познания , различно свободно време и искат да учат с различна скорост. Някои от тях отделят голяма част от деня на обучението, а други са заети с работа и не могат да отделят повече от 1 час на ден. Това не бива да Ви плаши. Със системата на Изоблок Вие можете да определяте натовареността на Вашето обучение, скоростта на обучение и да преговаряте предишните уроци когато сметнете за необходимо. По наши наблюдения нашите курсисти преговарят един урок около 3 пъти през целия курс на обучение, особено по-напредналите групи, които се връщат да преговорят забравени уроци от началото на курса, поддържайки знанията си свежи през цялото обучение. При нас няма забравени уроци и теми!

Колко често е необходимо да влизате в платформата за обучение?

Това е въпрос който всеки от Вас ще определи за себе си. Понякога, колкото и да се опитваме да научим нещо, не се получава, усещаме че сме неефективни и дори повторението не върши работа. В такива случаи ви съветваме да си починете и да се върнете в платформата след няколко часа или на другия ден, когато ще наваксате и преговорите уроците които сте оставили от миналия ден. Ако сметнете че можете да отделите повече време днес от колкото утре, можете да напреднете с материята и да си дадете заслужена почивка на следващия ден.Как да намеря време за обучение въпреки задълженията ми на работа и в семейството?

С новата система за обучение на Изоблок можете да се обучавате когато Ви е удобно и където имате компютър с интернет /скоро и на таблет и мобилен телефон/. По този начин можете да оптимизирате времето за обучение съобразно Вашето ежедневие.Ще има ли срещи с преподаватели на живо за консултации?

Да. За да имаме връзка с нашите курсисти и за да сме сигурни, че материала се усвоява успешно, ние сме предвидили така-наречените "консултации на живо", които отново ще се провеждат през компютъра Ви, но този път преподавателят ще бъде на разположение за да му задавате въпроси и да изяснявате уроци, които са Ви затруднили. В консултацията ще се включват и други курсисти - така ще можете да чуете и техните въпроси и да се учите от техните грешки. Консултациите се извършват във виртуална класна стая с бяла дъска на която се прожектира учебния материал от преподавателя. Всички имат аудио връзка и могат свободно да обсъждат и коментират прожектирания материал. В консултациите курсистите обикновенно предпочитат да се набляга на четене на текстове, диктовки, преразкази и дискусии на Испански език, асистирано от преподавателя.Ще получа ли Сертификат в края на курса ?

Да. Съгласно Схемата Аз Мога Повече и правилника на Агенция по Заетостта, в края на курса ще получите Сертификат за завършен курс по Испански език. То ще е издадено от Центъра за Професионално Обучение към „Изоблок“. Удостоверението ще изглеждат така:

Сертификат  по Испански език - схема Аз Мога Повече 2012-2013

Как да се запиша ?

Първата стъпка, която трябва да направите е да се свържете с нас.
Наш служител, отговарящ за обученията с ваучери ще отговори на Вашите въпроси и ще Ви напътства в процеса на записване.

 

 

Колко скоро мога да започна ?

Поради големият интерес към дистанционното обучение и безплатните курсове към Агенцията по Заетостта при нас следващата група се сформира за по-малко от седмица. Свържете се с нас за да научите, кога е следващата начална дата.