Информация за програмата Аз Мога Повече 2012 - 2013


Какво сгрешиха кандидатите и защо чакаха до 13 месеца за одобрение по ОП Развитие на Човешките Ресурси - схема "Аз Мога"?

 

 

Аз Мога - как да подадем документи навреме
Лесно можем да приемем, че четейки нашата страница поне веднъж сте чували за ОП РЧР - схема "Аз Мога" или схема "Аз Мога Повече".
Измина 1 година и първите, които подадоха своите документи по схема "Аз Мога" вече отдавна завършиха своите курсове и получиха своите удостоверения, но така ли е с всички кандидатствали?

За съжаление броя на недоволните по програма Аз Мога изглежда по-голям от броя на доволните. Кандидатите трябваше да чакат месеци наред - някои от тях почти година за одобрение. По време на чакането много от кандидатите загубиха своите работни места и не успяха да се възползват от безплатното обучение с ваучери. Други се преместиха да живеят в други населени места. Дори когато обстоятелствата около кандидатите не се бяха променили много - тези доставчици на обучение престанаха да функционират и някои професии и ключови компетенции вече не са лесно достъпни в тези градове.

Основната грешка на кандидатите беше в това че голямата част от тях изчакаха за последния момент преди да подадът своите документи в Бюрата по труда. Това предизвика затишие, което последва от наплив от кандидати ! Бюрата по труда от своя страна нямаха капацитет да обработят такива количества документи навреме. Това доведе до нуждата да се замразят кандидатурите на много желаещи, които по-късно бяха прехвърлени и одобрени в схема "Аз Мога Повече"

 

Какво можете да направите за да избегнете бъдещи проблеми?

Бъдете информирани ! Информацията е безценна, но само когато е навреме ! Абонирайте се за нашия Информационен бюлетин, за да сте сред първите, които научават за нови срокове, промени в изискванията или нови програми за субсидиране на обучения, от които бихте могли да се възползвате, както и сезонни намаления на цените на платените курсове.